dimecres, 29 d’abril del 2009

La JSC participa al IX Congrés de la ECOSY


El passat cap de setmana, 16 - 19 d'abril, es va celebrar el novè Congrés de l'ECOSY (Joventuts Socialistes d'Europa) a Brussel·les.

La JSC va enviar una delegació al Congrés formada pel secretari de Política Europea i Internacional, David Lizoain, i la ex-secretària de relacions Internacionals de la JSC i candidata de l'organització per les properes eleccions europees, Sandra Ramos.

La JSC, que actualment som membres observadors, va presentar la seva candidatura per ésser membres de ple dret de l'ECOSY amb el suport total de les Joventuts Socialistes d'Espanya i va rebre una majoria simple a favor de la seva candidatura, però no va aconseguir els dos terços de vots a favor necessaris per entrar com membres de ple dret.

La JSC agraeix el suport de les organitzacions que van votar a favor de la seva candidatura, que eren la joventuts socialistes d'Alemanya, Bulgària, Espanya, Estònia, Irlanda, Itàlia, Malta i Portugal. Es van abstenir en l'hora de votar les joventuts socialistes de Croàcia, Eslovàquia, Finlàndia, Grècia, Hongria, Luxemburg, Romania i Xipre. Malauradament no totes les organitzacions van ser presents a l'hora de votar sobre la candidatura de la JSC.

La grega Petroula Nteledimou de les joventuts de PASOK va ser escollida la nova presidenta de l'ECOSY. Tanmateix l'holandesa Janna Besamusca de les joventuts del PvdA va ésser escollida Secretària General. Durant el Congrés es van viure apassionats debats que mostraren les diferents sensibilitats del socialisme juvenil europeu i diferents vies d'afrontar el futur d'Europa i la ECOSY.

La JSC utilitzarà totes les seves energies per contribuir a la construcció d'una ECOSY més forta i útil pel socialisme i els joves europeus que prioritzi els innumerables punts en comú de totes les organitzacions membres. Alhora que continuarà reivindicant el seu dret a entrar a l'ECOSY com membres de ple dret.

David Lizoain
Secretari de Política Europea i Internacional

2 comentaris:

Víctor Cerveto ha dit...

Una abraçada, companyes i companys i gràcies per estar presents a la Mostra d'Entitats de Canet de Mar!

JSC Mataró ha dit...

Grácies a vosaltres per avisar-nos de la Mostra i permetre que ens fem visibles a Canet de Mar!
Salut i República