dijous, 23 de juny del 2011

Les polítiques de joventut no són una prioritat pel nou govern municipal de CiU

Comunicat de la JSC de Mataró:
Segons la JSC, “les polítiques de joventut no són una prioritat pel nou govern municipal de CiU”

La JSC de Mataró, en conèixer el nou cartipàs municipal, valora molt negativament la desaparició com a tal de la regidoria de joventut. En el nou organigrama municipal, les polítiques de joventut han quedat encabides juntament amb les de dona i gent gran, en una nova regidoria de família. Això demostra, per als joves socialistes, que les polítiques adreçades als joves no són una prioritat pel nou govern municipal de CiU i pel nou alcalde de la ciutat, en Joan Mora.

El Primer Secretari de la JSC a Mataró, Mohamed Belkaid, ha dit que “nosaltres continuem apostant per un model potent de polítiques de joventut que tingui com a principals objectius millorar l’emancipació dels joves, reduïr l’atur juvenil i establir canals de participació i interlocució amb i entre els joves de la nostra ciutat”. “En canvi, el model de CiU passa per fer invisibles les polítiques de joventut i per diluir-les dins de la maquinària municipal”.

La JSC creu que les polítiques adreçades als joves haurien de diferenciar-se de les de dona i gent gran, ja que els continguts de cadascuna d’aquestes polítiques i les necessitats d’aquests col•lectius són ben diferents i que “no es pot tractar tot com si fos una mateixa cosa”. “És una visió antiga i desfasada, allunyada de la realitat diària de la gent jove i més pròpia dels governs convergents de la Generalitat de l’època d’en Jordi Pujol que del segle XXI”.

Belkaid ha afegit que “reclamem al nou govern municipal que faci seus els objectius de l’actual Pla Jove x Mataró, ja que aquest va ser treballat i consensuat amb els col•lectius juvenils de la ciutat i amb les entitats que formen part del Consell Municipal de Joventut”.

Altres qüestions importants per als joves socialistes són que es mantingui l’Oficina Municipal d’Emancipació Juvenil que es va posar en marxa durant el mandat passat i que s’aclareixi quin model participatiu impulsarà el nou govern per tal de conèixer què passarà amb el Consell Municipal de Joventut.