dimecres, 12 de desembre del 2007

CiU, PP i ERC voten en contra dels interessos de milers de joves catalans

Convergència torna a votar en contra dels interessos de Catalunya i dels catalans, especialment dels joves. Amb el sentit de la seva votació, ahir, al Senat, CiU, PP i ERC diuen NO als ajuts del lloguer per als joves, diuen NO a la Catalunya rural, i diuen NO a la major inversió que mai Catalunya ha rebut per part de l’Estat.

La JSC volem manifestar la nostra preocupació per l’actitud partidista i contrària als interessos de milers de joves catalans per part de la dreta catalana representada per Convergència i Unió i Partit Popular, i la ineptitud d’Esquerra Republicana de Catalunya. La Joventut Socialista de Catalunya demana a les JNC - Unió de Joves, Noves Generacions i a les JERC que es manifestin clarament davant la intenció dels seus respectius partits de votar en contra dels ajuts al lloguer i a l’accés a l’habitatge recollits als pressupostos.

Mentre CiU s’inventa la “casa del catalanisme” deixa als joves catalans sense casa. Els ajuts proposats pel Ministerio de la Vivienda encapçalat per Carmen Chacón, que faciliten l’accés mitjançant la subvenció directe de 210€ als inquilins i ofereix garanties als propietaris, entre d’altres mesures, no són compartits per CiU ni ERC. Amb la seva posició, també han dit NO als set milions d’euros destinats a l’Hospitalet i Barcelona per rehabilitar els pisos afectats per les obres de l’AVE.

Els joves catalans no podem sentir-nos indentificats amb partits que prefereixen la confrontació política a defensar i resoldre els problemes dels ciutadans. Podem esperar asseguts a que proposin solucions a problemes que necessiten d’actuacions immediates. La JSC vol recriminar una vegada més l’actitud d’ERC que torna col·locar-se més a prop de posicions de la dreta més rància, que no de l’esquerra més progressista. Creiem que cal preocupar-se més del futur immediat dels joves catalans que no d’un futur incert vestit d’una irreal independència.

CiU, PP i ERC, amb el seu vot, donen l’esquena a la Catalunya interior, desaprovant els 12 milions d’euros que el pressupost destina a polítiques de desenvolupament rural.

Només els socialistes som els únics que tornem a defensar els interessos de Catalunya i dels seus ciutadans. La JSC confia en l’aprovació definitiva dels pressupostos el proper 20 de novembre al Congrés dels Diputats, no per una qüestió partidista, si no per responsabilitat i compromís amb els i les joves catalans.