dimecres, 8 d’octubre del 2008

“1978-2008: 30 ANYS DE JSC. LA LLUITA CONTINUA”

Avui 8 d’octubre de 2008, la Joventut Socialista de Catalunya celebra el seu 30è aniversari. Han estat molts anys dedicats a la lluita pels valors socialistes a Catalunya, de treball per millorar les condicions de vida dels i les joves catalanes i per aconseguir una societat on valors com la pau, la solidaritat, la igualtat i la justícia social hi son presents.

La Joventut Socialista de Catalunya defensa un projecte que va més enllà de l’aplicació i l’execució de polítiques concretes. És la defensa d’un nou model de societat, on els drets dels treballadors i treballadores siguin respectats i millorats, on la formació ha de ser el punt central del procés educatiu i de desenvolupament de l’individu a més d’un dret universal, on l’habitatge esdevingui un dret garantit per les institucions, on els governs posin límits al lliure mercat quan aquest no garanteix la igualtat d’oportunitats. Una societat potent culturalment, que respecti el medi ambient, que condemni la violència. Una societat que no permeti l’existència de borses de pobresa ni d’explotació, amb una redistribució equitativa de la riquesa i de respecte per la vida i la llibertat individual.

Molts han estat els companys i companyes que han estat part de la nostra organització. Persones que han destinat anys de la seva adolescència, de la seva vida, per treballar pels valors socialistes a la Joventut Socialista de Catalunya. A tots ells i elles, vull donar-los les gràcies per la seva essencial militància.

El projecte endegat per Xavier Soto l’any 1978 continua present. Capaç d’adaptar-se als canvis de la societat, de ser referent a l’actualitat i de transformar-se en el futur sense perdre aquells valors essencials que ens diferencien de la dreta, portadora de desigualtats i injustícies.

La nostra naturalesa d’esquerres i progressista implica una disconformitat constant amb el món que ens envolta. Disconformitat essencial per eradicar les injustícies i en pro de la millora de l’Estat del Benestar i del reconeixement de la joventut com a sector clau en el present i el futur de les nostres societats, amb problemes i realitats concretes, que necessita d’atenció especial.

Companys i companyes: felicitats a tots i a totes. Gràcies pel vostre esforç i constància. Gràcies per canviar el món.

Socialisme, salut i república.

Raül Moreno
Primer Secretari de la JSC