dimarts, 14 d’abril del 2009

Continuarem treballant per la República


Amb motiu del 78è aniversari de la proclamació de la II República la Joventut Socialista de Catalunya vol manifestar públicament la rellevància que atorga a aquest esdeveniment de la nostra història. La II República és un referent de progrés i de valentia política i per als i les joves i socialistes de Catalunya. És un model a seguir que inspira el nostre pensament polític i que ens empeny dia a dia a continuar amb la nostra lluita.


Front a aquells que han volgut desvirtuar i amagar, de manera miserable, tots els avenços i les llibertats que la II República va suposar per a la nostra societat, la Joventut Socialista de Catalunya continuarà treballant. Perquè els i les joves hem de conèixer la nostra història per saber qui som realment i hem de reconèixer el valor de tot el que suposà el que fou un dels períodes més plens del nostre passat.

Front a aquells que han volgut que oblidem la lluita de milers i milers de persones defensores de la democràcia, de la igualtat, de la llibertat i de la justícia, la Joventut Socialista de Catalunya seguirà treballant. Perquè és de justícia que la societat i el futur reconeguin l’enorme sacrifici que, per a molts fins i tot va suposar deixar la vida, de tots aquells que enfront la barbàrie i el feixisme es van convertir en els més dignes i valerosos defensors de la voluntat sobirana del poble.

La democràcia i la llibertat formen part de la nostra societat després d’una guerra cruel, injusta i il·legítima i de gairebé quaranta anys de foscor, de repressió i de manca de llibertats. Aquest és, segurament, el millor homenatge, un homenatge constant a totes aquelles persones que van fer possible la II República i que van lluitar, posteriorment, en la seva defensa.

No ens cansem ni ens cansarem mai de proclamar que ens considerem hereus de la II República i que els seus valors són també els nostres. Som hereus, també, de la seva lluita, de la seva il·lusió i de la seva empenta per construir un món millor. Un món més just, més lliure, amb major igualtat i amb democràcia. Per aquest motiu no cessarem mai de proclamar el nostre compromís amb la República.


Manifest escrit per la Joventut Socialista de Catalunya