dimarts, 14 d’abril del 2009

La JSC Maresme impulsa una proposta per dedicar noms de carrers a la Segona República


Des de l’organització política juvenil es presentarà una resolució a diversos ajuntaments del Maresme per commemorar el 78è aniversari de la Segona República

Durant aquests dies, la Joventut Socialista de Catalunya al Maresme presentarà una proposta de resolució als plens de diversos ajuntaments del Maresme per tal de commemorar la data de proclamació de la Segona República Espanyola, el 14 d’abril d’ara fa 78 anys.


Dins d’aquesta proposta, es demana als consistoris que dediquin el nom d’un carrer a la Segona República, com a reconeixement per tots aquells ciutadans i ciutadanes que van lluitar per la llibertat, la justícia i l’igualtat, i que van voler canviar la societat per transformar-la en una de més justa.


La Primera Secretària de la JSC Maresme, Ana M. Barrera, ha manifestat que l’objectiu de la proposta és contribuir a la recuperació de la memòria històrica als pobles i ciutats de la comarca, tot reconeixent que la Segona República va suposar una oportunitat històrica per Catalunya i per Espanya.


Barrera ha manifestat que “la proposta s’ha fet arribar als diversos grups municipals socialistes d’arreu del Maresme, amb la voluntat de que assoleixi el màxim de consens i pugui ser aprovada pel màxim nombre d’ajuntaments”.


El 14 d’abril es commemora l’aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola, que va iniciar-se al 1931 i va finalitzar bruscament amb l’aixecament militar que va fer esclatar la Guerra Civil Espanyola al 1936 i va donar pas a una de les èpoques més fosques de l’història d’Espanya i de Catalunya.


En el cas concret de Mataró, la proposta s’ha fet arribar al President de la Comissió del Nomenclàtor i Regidor de Cultura, en Sergi Penedès.