diumenge, 21 de març del 2010

Excursió a la Maternitat d’Elna i al Museu Memorial de l’Exili

Diumenge 21 de març, les agrupacions de l’Alt Maresme i Mataró varen organitzar una excursió oberta a tothom que hi estigués interessat, a la Maternitat Suïssa d’Elna i al Museu Memorial de l’Exili, en commemoració del dia internacional de la dona treballadora, celebrat el dia 8 del mateix mes.

La sortida es va iniciar amb la visita al Museu Memorial de l’Exili, situat a la Jonquera, per tal de conèixer una mica millor l’història i la realitat dels exiliats republicans durant la Guerra Civil Espanyola.

Un museu amb l’objectiu de dignificar les víctimes i explicar el nostre passat més immediat i els costos històrics i humans que tingué la lluita per la democràcia a les noves generacions, per tal que no es repeteixi.

Després de l’esbarjo per dinar, vingué el plat fort de la sortida; la visita a la Maternitat Suïsa d’Elna, situada al sud de França. La Maternitat va ser fundada per l’infermera Suïssa Elisabeth Eidenbenz al 1939 i va acollir durant la Segona Guerra Mundial a nombroses embarassades republicanes que fugien d’Espanya en l’anomenada ruta de l’exili, travessant els Pirineus, deixant enrere un país devastat per la guerra i el feixisme de les tropes franquistes. Gràcies a la tasca que s’impulsà des de la Maternitat, es van poder salvar moltes vides d’infants i de mares que d’una altre manera, segurament haguessin mort als camps del sud de França.

La Maternitat va estar oberta fins al 1944, que va ser tancada per la GESTAPO. Al llarg dels 5 anys que va romandre en funcionament, hi van néixer 597 nadons. Segons les paraules d’Elisabeth Eidenbenz, que actualment encara és viva (té 98 anys) i resideix a Ginebra la tasca de la Maternitat va ser “el treball més important de la seva vida” i “ella només va fer el que qualsevol altra en aquelles circumstàncies hagués fet”. El seu és un exemple de dona treballadora i de com, fins i tot en els moments més difícils i amb les condicions més adverses, es pot arribar a construir una illa de pau al mig de l’infern.

La sortida va concloure amb èxit tant pel, nombre de participació tant com per, l’agradable transcurs de la jornada.

diumenge, 7 de març del 2010

Assemblea JSC Mataró

A l'assemblea de Jsc Mataró del dia 7 de Març del 2010, s'ha fet una modificació i ampliació de la Executiva de l'Agrupació. Els actuals membres de l'executiva són els següents:

Mohamed Belkaid - Primer Secretari
Rosa Herrero - Secretària d'Organització
Graciela Medina - Secretària de Formació
Irene Marín - Secretària de Comunicació
Hannan El Yazidi - Secretària d'Acció Social
David Bote - Secretàri de Polítiques Municipals

Estem a la vostra disposició.

divendres, 5 de març del 2010

Visita al Museu Memorial de l'Exili i a la Maternitat d'Elna.


Aprofitant l'èxit que va tenir l'obre de teatre la Maternitat d'Elna, des de l'agrupació de la JSC Alt Maresme i l'agrupació de la JSC Mataró volem orgnitzar una sortida en motiu del día internacional de la dona treballadora que tindrà lloc el diumenge dia 21 de Març. La sortida constarà de dos visites d'interès: al Museu Memorial de l'Exili i a la Maternitat d'Elna. El preu és de 18€ inclou el viatje, l'entrada al museu, l'entrada a la Maternitat i el dinar. Us convidem a tots i a totes a assitir-hi !
Per fer les reserves poseu-vos en contacte amb Maribel Fuentes (679.606.897) o Mohamed Belkaid (606.975.704).

dijous, 4 de març del 2010

La prostitución y los prostíbulos

En una ocasión, Richard Feynman, premio Nobel de física y uno de los científicos más brillantes del siglo XX, declaró en un juicio contra el cierre de un bar-restaurante que frecuentaba en el que las camareras servían en topless. En su testimonio, Feynman se limitó a decir lo que pensaba. Aquel era un lugar normal, al que asistían personas normales, incluidos, miembros notables de la comunidad.

El ejemplo de sinceridad de Feynman debería darnos qué pensar. Existen putas y prostíbulos, porque existen puteros; si hay demanda, siempre existirá la oferta. Tan simple como esto, y ante esto, podemos sólo podemos adoptar dos posturas. La primera, la más sencilla, obviarlo, levantar la alfombra y esconder lo que todos sabemos. Eso han hecho nuestros adversarios políticos. CIU, por ejemplo, ha llenado la ciudad de cárteles con un gigantesco “No! a los macro-prostíbulos”, en los cuales anuncian un acto con la persona que diseñó la normativa que permite su instalación. Una muestra de cinismo, sinónimo de ansia de poder, irresponsable, incoherente e hipócrita.

La segunda opción, más costosa pero más rentable al largo plazo, se fundamenta en la reflexión pausada. Desde la JSC Mataró queremos invitar a todos las compañeras y compañeros del partido a la reflexión y el debate. Entendemos que la respuesta del Ayuntamiento, como institución democrática, deba escuchar la voluntad popular, pero nosotros, como ciudadanos, como miembros de una organización política que aspira a transformar la sociedad, disponemos del tiempo necesario para llevar a cabo una reflexión pausada, de la calma precisa para formularnos algunas preguntas:

¿La no instalación de los macro-prostíbulo supondrá el fin de la prostitución en nuestra ciudad? ¿Significará su abertura el aterrizaje de mafias en Mataró? ¿Qué es más seguro, un local legal donde pueden entrar inspectores, o un piso escondido en la ciudad? ¿Qué es lo mejor para las prostitutas? ¿La calle? ¿Qué es lo mejor para nuestra comunidad? ¿Cuál el mejor camino para resolver este problema?

Esa son las preguntas que desde JSC nos hacemos, haciendo especial hincapié en la última. No estamos solos en la reflexión. Nuestros órganos nacionales hablan claramente de prohibición. La sectorial de la mujer del PSC de abolición progresiva. Así, no se trata de dar una respuesta inmediata y precipitada, sino como decíamos, de pensar, e invitar al resto de ciudadanos a hacer lo mismo, más allá de alarmismo, más allá de intereses particulares y plazos inmediatos.


Compañeros, desde la JSC os pedimos que seáis prácticos, honestos y sinceros, a huir de los tópicos, a no tapar los problemas, a hablar de estos sin miedo ni tópicos y que participéis de los debates ya iniciados, como el de la sectorial de la mujer. Recordad siempre que nuestro objetivo es transformar, a mejor, la sociedad, y eso, implica siempre la reflexión, la discusión y el altruismo.