dimecres, 13 de febrer del 2008

Els joves del Maresme són els més ben preparats de Catalunya

Fa uns dies (7 de febrer de 2008) podiem llegir una notícia a la poblicació del CapGros digital on s'explica que els joves del Maresme són els que estan millor preparats de tot Catalunya. Tot i així s'han de conformar amb feines precàries, segons l'"Informe estadístic 1996-2006 de les realitats juvenils del Maresme", elaborat per l'Observatori de la Joventut del Maresme. L'estudi destaca que els joves d'entre 12 i 29 anys de la comarca es considera de les més ben preparades respecte a estudis i formació. En concret, les noies són les que obtenen un nivell superior universitari respecte als nois.

En els darrers deu anys el col·lectiu de joves ha crescut en 92.493 persones (un 23% més). Alguns punt de creixemnt que cal destacar són Sant Cebrià de Vallalta -un 44% de la població és jove-, i un 36% a Santa Susanna, mentre que els pobles en que ha disminuit aquesta población són Vilassar de Dalt, amb un 17% menys respecte a fa deu anys, i Premià de Mar, amb un 15% menys.

Els joves del Maresme han endarrerit l'edat d'emancipació, de tenir el primer fill i de constituir un nucli familiar, cosa que s'explica perquè el període d'estudis s'allarga més que abans i això comporta més temps a l'hora de trobar feina i poder independitzar-se.

Finalment, l'estudi també incideix en les desigualtats socials en funció de la procedència del jove que, segons que es descriu, si una persona neix en una família que pertany a grups socials de categories baixes, té moltes possibilitats de mantenir-se en aquest estatus al llarg de la vida i poques possibilitats d'ascendir.

Notícia extreta de:
http://www.capgros.com/noticies/detall.asp?id_noticia_portal=16754&sec=6

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb Zapatero:

"apoyaré el Estátut que apruebe el Parlamento de Cataluña".

Colla de botiflers, us hauria de fer vergonya. Jo sento vergonya aliena quan sento el que dieu/feu.

Repeteixo: botiflers.

JSC Mataró ha dit...

Amb el PP, no hi haurà Estatut.

Amb Zapatero, impulsarem el desplegament del nou Estatut.